in

Ремонтът на Аспарухов мост продължава наесен

Снимка: Донка Петрова

Нов етап от реконструкция на Аспаруховия мост ще започне наесен, съобщи днес във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той посочи, че за цялостната рехабилитация на инфраструктурното съоръжение са необходими около 20 млн лв. Амбицирани сме да приключим окончателно ремонтните дейности до края на 2018 г. Министър Нанков бе на посещение във ВиК Варна по повод откриване на нови обекти – ЕТР „Изгрев“, ЕТР „Канализация“, лаборатория за изпитване на водомери и диспечерна зала и сграда за работа по европейски проекти. Домакин на събитието бе Валентин Вълканов, управител на ВиК „Варна“, а гости на събитието бяха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов.

Днес стана ясно още, че Министерството на регионалното развитие ще осигури около 3 млн. лв. за ремонта на втория етап на водопровода в Аспарухово – важен проект, който ще гарантира по-качествена ВиК услуга за хората от района.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов