in

Брутална смърт на 22-годишно момче! Прегазен от множество коли на главния път София – Варна

22-годишен младеж е бил прегазен в неделя след полунощ от множество автомобили на главния път София –Варна близо до отбивката за Леденик.

Трагедията вероятно е станала около полунощ, но сигнал на тел. 112 е подаден от преминаващи шофьори по-късно – в 1,40 часа. Йоан е бил сгазен на шосето от поне 4 коли, споделиха разследващи, потресени от пътната драма, предаде borbabg.

Останките на младия мъж, сред които са били открити личните му документи, са били прибрани от разследващите органи с помощта на огнеборци, извикани да осветяват местопроизшествието.

Полицията работи по всички възможни версии, сред които и тази за самоубийство – възможно било мъжът да е легнал на пътя. Издирват се автомобили, които са минали по маршрута във времето, когато мъжът е бил прегазен.

Водачът на първата кола, блъснала или прегазила човека в тъмното, не е реагирал и не е подал сигнал, сочат данните от разследването до момента.

Преглеждат се записи от камери, по които може да се установи шофьорът убиец. По случая е назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи дали жертвата е вървяла, или е била в легнало положение, когато е сгазена.

Оказа се, че Йоан живее в приюта на Христо Атанасов в Леденик

Той бил на 22 г., но приличал на 11-годишен, бил дребен и имал малки ръчички, с тъга разказа вчера благодетелят.

„Самоубийството е абсурд, Йоан ни беше като талисманче. Той бе толкова кротко дете и добричко. В неделя по светло ми каза, че има спестени 2 лева и отива в магазина в селото да си купи нещо. Аз правя един покрив на пристройка и съм доста зает тези дни. Вечерта проверих обитателите на къщата, които сега са 22 и видях, че Йоан го няма. Веднага се обадих на полицията да го пусна за издирване. През нощта към 3 часа отидох на бензиностанцията след обикаляне и питам какво е станало на магистралата. След това разбрах, че е убит моят Йоан”, сподели още вчера Христо Атанасов.

После той бил извикан да разпознае останките от кървавата драма на пътя и успял да стори това по ръчичките на жертвата. Той няма логично обяснение какво е правил Йоан посред нощ по пътищата.

Допуска, че е обикалял да търси отпадъци, както правел през деня.

22-годишният младеж е дошъл в приюта в Леденик през март 2017 г. от СУПЗ-то в Овча могила заедно с други двама младежи без дом. Бил от София и имал парализирана майка и баба, която преди четири дни дори му била пратила колет.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов