in ,

Невероятен успех! Геймър от Варна стана милионер (ВИДЕО)

Снимка: Facebook/ Dota2

Снимка: Facebook/ Dota2

Над 105 млн. ентусиасти са пробвали една от най-популярните видеоигри в света – Dota 2.

Всъщност докато четете този материал поне половин милион геймъри мерят сили в онлайн арената, разказва БТВ.

Най-добрите 80, 18 отбора по петима, участват в кулминацията на сезона – The International. Тази година в турнира, с награден фонд 25 млн. долара, триумфира Team Liquid, а на върха в Dota 2 стъпи българин – Иван Бориславов Иванов с никнейм MinD_ContRoL.

Успехът му донесе слава и го направи милионер. С получените 2 млн. лв от наградния фонд той е най-успешният ни спортист от началото на 2017 г.

Dota 2 представлява МОВА (Multiplayer Online Battle Arena), базирана на Warcraft 3 UMS картата Defense of the Ancients Allstars. Битката по нея се води на три фронта, а през определено време се раждат компютърно-управлявани създания, които се движат по пътеките с една цел – да унищожат противниковите кули, а след това и неговата крепост. Двете страни разполагат с отбор от петима играчи, всеки от които контролира избран герой и има свободата да го развива както прецени.

Българската следа в Dota

Иван Иванов (MinD_ContRoL) действа като офлейнър. Роля, при която играчът често бива изправен срещу двама или трима противници. Задачата му е да измъква максимума от ситуацията, да помага на тима си и да пречи на съперниковите герои да се развиват.

Кариерата на варненеца стартира през 2014 г. с отбора на Vast Cast. Формацията се представя добре на редица малки турнири и преминава под шапката на Aftershock Gaming. Впоследствие VC напускат организацията и се преименуват на Basically Unknown.

MinD_ContRoL e над всички в тима, напуска и поема по свой собствен път. По Skype с него се свързва един от ветераните в Dota 2 – KuroKy. Иван се присъединява към новия му суперотбор – 5Jungz (Team Liquid).

Петорката постига най-добрите си резултати в последната година и половина. Сред тях са втори места на турнирите в Манила и Шанхай, две поредни първи места в московския EPICENTER, топ 8 на The International 2016 и големият триумф през тази година.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов