in

Повод за радост във Вълчи дол! Яслите и детските градини стават безплатни

От 1 септември яслите и детските градини в община Вълчи дол стават безплатни.

Родителите на децата вече няма да плащат дължимата месечна такса в размер на 38.00 лева, предаде Радио Варна.

Това реши на последното си заседание Общински съвет -Вълчи дол като взе решение за промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Промените в Наредбата са следствие от проведени срещи с директорите на учебните заведения и направен анализ от страна на Общинска администрация по изпълнението на бюджета на Общината. Основна цел на реформата е да увеличи посещаемостта на детските градини като бъдат обхванати максимален брой деца.

Освобождавайки се от дължимите месечни такси разходите на община Вълчи дол ще се увеличат едва с между 10 000 лв. и 15 000 лева, а финансовото състояние на общината е добро, обясни Георги Тронков – председател на Общински съвет – Вълчи дол.

Проблемът с невладеенето на български език в общината е голям, подчерта Тронков. По думите му той може да бъде преодолим чрез посещаване от най-ранна детска възраст на забавачница.

Кметове на села и общински съветници са получили обещание от страна на родителите, че след отпадането на таксите, ще водят редовно децата си на детска градина.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов