in

Валери Симеонов: „Ефектът от акция „Тишина“ е на лице“ (ВИДЕО)

„Дисциплиниращият ефект от Акция „Тишина“ през почивните дни е налице“.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов за „Здравей, България“ по Нова ТВ.

Думите дойдоха по повод предизвикалите дебати нощни проверки, при които той инспектира редица заведения в курорта „Слънчев бряг“ заради шумната музика.

Той обясни, че сам е участвал в проверките, защото законът не позволява на институциите да приложат крайни мерки. И цитира данни, че при издадени 89 акта за затваряне на заведения, в Бургаския административен съд, отпадат 80 от тях.

„В бар „Оксижен“ става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират“, изтъкна той, като подчерта.

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той изтъкна, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид: „Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж“.

„Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитетът на българина. Има заведения, които са недосегаеми“, смята Симеонов.

Според него протестите и призивите за оставката му след Акция „Тишина“ са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: „Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона“.

„Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши“, изтъкна той.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов