in

Задържаха предполагаемия атентатор от Барселона (ВИДЕО)

Факсимиле: heavy.com

Факсимиле: heavy.com

Предполагаемият наемател на микробуса, използван при атаката в Барселона, е бил задържан, предаде ТАСС, като се позова на испански вестник.

Това е мъж на име Дрис Укабир. Той е с постоянен адрес в Санта Перпетуа де Могода, северно предградие на столицата на Каталуния, съобщи друг испански вестник „Паис“. Заедно с Укабир е бил задържан още един човек, свързан с днешната атака, допълни „Публико“, цитиран от „Дарик“.

По данни на „Паис“ микробусът е преминал над 530 м по туристическата улица „Рамбла“ в центъра на Барселона, помитайки хората по пътя си

Според вестник „Периодико“ шофьорът се е укрил в близък турски ресторант. По данни на „Паис“ двама въоръжени мъже са се барикадирали в заведението. Не е ясно дали именно Укабир и негов съучастник са били в ресторанта.

Най-малко 13 човека са били убити при врязването на микробус в множеството в центъра на Барселона днес, предаде Ройтерс, като се позова на радио Кадена Сер.

В Twitter каталунската полиция потвърди смъртта на един човек. Тя съобщи и за 32 пострадали, 10 от които със сериозни наранявания.

Открит е втори микробус, който вероятно принадлежи на извършителите на терористичния акт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия „24 орас“.

Впоследствие местните власти съобщиха, цитирани от Ройтерс, че този автомобил е бил намерен в малкия каталунски град Вик. Според испански медии вторият микробус е бил използван от нападателите, за да избягат.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов