in

Прокуратурата: Незаконосъобразните разрешения във Варна за шума

Няколко общини сред които и Варна са издали незаконосъобразни решения, става известно от проверка на Върховната административен прокуратура.

Посочените общини са Шабла, Каварна, Варна, Несебър, пишат. Според Закона за защита от шума в околната среда не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения до 7 сутринта.

От прокуратурата обаче уточнявят, че са установени разрешения, с които е въведен по-късен час, до който е разрешено озвучаването. Намерени са и разрешения, в които часовият диапазон на забраната е диференциран според местонахождението на заведенията за хранене и развлечения с въвеждане на по-ранен час за жилищни зони и на по-късен за курортите, каквото разграничение законодателят не прави.

Целта на проверката на прокуратурата е в посока отстраняване на незаконосъобразните разрешения с цел спазване на целта на Закона за защита от шума.

                                                                      *******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов