in

Утре започва 42-рото издание на Регата Порт Варна

От 17 до 20 август 2017г. “Яхт клуб Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” ще бъде организатор и домакин на 42 издание на Регата Порт Варна 2017 за деца и юноши, за класовете Оптимист, Лазер 4.7 и 420.

Тазгодишното издание на регатата, както и всички други състезания, организирани от клуба през 2017 година са посветени на 40 годишнината от обиколката на света на кап. Георги Георгиев. Toва съобщиха организаторите за Нова Варна.

Участие са заявили състезатели от 10 български ветроходни клубове. Варненският залив отново ще се напълни с ветрила, а гостите на града ще могат да наблюдават събитието от крайбрежната алея. Това е и последното състезание преди Държавното първенство за неолимпийските класове Лазер, Кадет и 420, на което ветроходците ще тестват стратегии и ще правят прогнози за разпределението на републиканските титли през септември.

Регатата се провежда с любезното съдействие на Община Варна, “Пристанище Варна ЕАД” и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, които съфинансират основните дейности, с помощта на Български морски квалификационен център и кампанията Живей активно на Нестле, които ще осигурят част от наградния фонд, както и тържествената сцена на награждаването – учебния ветроход Калиакра и традиционно – големите приятели и съмишленици на ветроходството от „Лагард”, които ще се погрижат да няма гладни деца, треньори, съдии и доброволци през дните на състезанието.

Официалното откриване на регатата ще бъде на 18 август, петък, от 11:00ч, на кея пред яхт клуба. Първият старт на регатата ще бъде даден в петък, след 13:00ч, а последния – в неделя, преди 15:00ч. Главен съдия на регатата е Евгени Мавродиев, председател на журито – Искра Йовкова. Четири яхти и седем катера ще обезпечават състезателните дистанции, съдиите и журито. В момента тече регистрацията на пристигащите отбори на място, в Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”.

Поради провеждащият се това лято ремонт на сградата на Яхт клуба, церемонията по закриването, която ще бъде на 20 август, неделя, от 17:30ч ще бъде изнесена на кея пред Морска гара, а награждаването ще става на борда на учебния ветроходен кораб „Калиакра”. Наградите ще бъдат връчени от специалните гости на събитието: министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, Стоян Пасев – Областен управител, Ангел Забуртов – генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, Димитър Карбов – член на борда на директорите на Български морски квалификационен център.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов