in

76-годишен господин спечели конкурс за красота в Бразилия

Снимка: AFP

76-годишен бивш строителен работник от Бразилия нареди още едно звание до титлата „дядо“.

Той е най-красивият възрастен мъж на Сао Пауло. Хосе дос Сантос Невес победи 24 други красавци и спечели титлата „Най-хубав възрастен мъж на Сао Пауло за 2017“ на конкурса за хора от третата възраст, проведен миналата седмица.

Той, разбира се, е много горд от победата.

„Участието и печалбата на този малък трофей означават много за мен, защото когато си на моята възраст, това си е сериозно постижение“, казва той.

Конкурсът се организира от Здравната дирекция на Сао Пауло и има за цел да поддържа доброто самочувствие на възрастните хора, казва Нилтон да Силва Гуедес. Той е директор на Центъра за грижа за възрастни хора в Сао Пауло, където се провежда конкурсът.

„Организираме този конкурс от 14 години и една от основните му цели е да повдига самочувствието на възрастните хора, да ги кара да поддържат здравето си и да излизат от домовете си, където не вършат нищо. Насърчаваме ги да дойдат при нас, да правят упражнения, да танцуват, дори да участват в конкурс за красота, на който да демонстрират една по-различна нейна страна.“, казва Да Силва.

Сантос се състезавал с мъже на възраст между 62 и 96 години. Той се надява победата му да вдъхнови други възрастни хора да се наслаждават на живота още по-пълноценно.

„Старците трябва да се поддържат, да се ценят, да се грижат за здравето си, да се движат много, за да могат да се радват на хубавите дни на нашата възраст, защото не ни остава кой знае колко.“, казва победителят.

Източник: huffingtonpost.com

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/