in

Разследване: Тайно снимат варненки на плажа и ги пускат в сайтове за възрастни (СНИМКИ)

Снимката е илюстративна

Престъпна група, базиранa във Варна, вече от приблизително 10 години заснема стотици български момичета и жени, както и чуждестранни гостенки на страната ни, без тяхно знание по българските обществени и нудистки плажове.

Tези фото и видео материали се публикуват в порнографски уебсайтове без разрешението на потърпевшите.

За това алармира наш читател, събрал солидно количество доводи, с които да докаже твърдението си.

„Такова заснемане се нарича условно ‘ПАРАЗИТИЗЪМ’, а извършващите го се наричат ‘Пучи Въшки с Камери’ и това явление не се толерира в никоя от развитите цивилизовани държави. В страни като Франция и Англия за такова престъпление освен глоби се полага и затвор. Поради тази причина въпросните уебсайтове се се подхранват най-вече от ‘Пучи Въшки с Камери’ от България, Румъния, Украйна, Русия. Все страни с липса на адекватно законодателство и неефективни правораздавателни органи.“- пише още той.

 

Случаят нашумя преди 3 години, но датира  поне от 2008 г. насам, a незаконно заснемани биват не само нищонеподозиращи пълнолетни, но и непълнолетни и малолетни лица.

„Алчните за печалби престъпници за да максимизират печалбите си дори са наемали фото-модели, които биват аранжирани така че да експонират максимално половите си органи, похотливо демонстрирайки ги в порно уебсайтовете .Те карат момиче фотомодел да мастурбира на централен обществен плаж”– се казва още в сигнала до Нова Варна.

 

„Жертви“ на посегателството ставали не само плажуващи на нудистки плажове дами, а и такива на централни обществени плажове. Достатъчно било условието момичетата да са достатъчно ‘секси’ и по възможност да показват поне части от голо тяло.

Има случай, когато в порно уебсайтовете е качвано момиче, само защото се вижда част от бельото й, като снимките са правени в урбанизирана част на града, а не на плажа. И тези снимки, в комбинация със фотоси на женски полови органи, правени от близък план, са предоставени на посетителите на сайтовете с нецензурно съдържание.

Медия „Нова Варна“ отправи запитване за случая до варненската прокуратура, откъдето все още очакваме отговор.

Първият сигнал по случая е подаден до Районна прокуратура – Варна на 28 Май 2014. В него е включен обстоен доказателствен материал (снимки и видео).

Посочени са и 5 свидетели, които са станали жертви на престъпната банда. Разследването обаче е прекратено само няколко месеца по-късно без никакви обвинения, твърди нашият читател.

„Вече четвърта година от подаването на сигнала, нищо съществено не е постигнато. Пародията просто продължава. Не е открито нито едно доказателство, нито една снимка, нито едно видео, нито един факт уличаваш престъпниците.“ – допълва нашия читател.

Той описа няколко начина за заснемане, които грубо погазват Конституцията, където чл. 32 ал. 2 гласи: „Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи“.

Освен на върховния закон, това противоречи и на общоприетите морални ценности.

След сигнал до Върховна касационна прокуратура, от там констатирали, че няма извършено престъпление. Всъщност, според държавното обвинение в момента в НК липсвала „изрична наказателна норма и това нарушение не е възведено в престъпление …”

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/