in ,

При значителен интерес от страна на младите хора, продължават дейностите по проект „Варна: Заедно срещу зависимостите“

„Здравейте отново, млади приятели! За мен беседата ни в RockSchool беше страхотно преживяване. Благодаря ви от сърце за зрялото отношение, интереса към темата и особено за критичността на вашето мислене.

Впечатлен съм от находчивитe Ви въпроси, зрелите разсъждения и аргументираното отстояване на собственото мнение. Открито мога да заявя, че не виждам с какво това „прословуто младо поколение“ e по- лошо от нашето, например. Което, разбира се, на свой ред също беше „прословуто“, че и обречено.

Сблъсъкът на поколенията е древен конфликт, който никак не отменя болката от израстването и изглежда неадекватен на сложността на проблемите, бездруго съпътстващи юношеството. Това време разделно в живота на всеки от нас, когато ние вече разполагаме със солидни схващания за това какво е добро и зло, кое поведение е правилно и кое се наказва, какво се очаква от нас да бъдем и дори как трябва да се чувстваме. На фона на всичко това, младият човек обикновено среща затруднения в идентифицирането на собствените си потребности, избирането на лично значими цели и следването на адекватни стратегии за тяхното реализиране.

Така, естествено, всеки е обречен да направи своите грешки, а грешките – да направят от него човек. Или нещо друго. Доколкото го осъзнаваме – изборът е наш. Радвам се на възможността, именно в този контекст да дискутираме какво са дрогите, какво е тяхното отражение върху човешкото развитие, как се свързват с психичните травми, как се промъкват през житейските проблеми и дефицитите на личността, докато неусетно се превърнат в необходимо, но съвсем не и достатъчно условие за съществуване.

Благодаря за проявения интерес и множеството запитвания относно предстоящите ни срещи. Те, под формата на семинари, групови и индивидуални консултации, ще продължат до края на септември. Така че следете обявите, използвайте обявените контакти и заповядайте на следващия семинар от програмата на 25.08 от 17.30 ч. в Хале 3, точно преди концерта.

Очакваме ви!“

Иван Г.

График на провежданите обучителни семинари ще намерите във FB-профила на сдружението facebook: Заедно МОЖЕМ Повече и на адрес: http://www.varnavsaddictions.org/. Тел.: 0885 800 100

За да заявите участие в груповите и/или индивидуалните психологични консултации, моля пишете на e-mail: mojem@mail.bg или се обадете на тел.: 0888 402 226 – Иван Георгиев – психолог.

Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2017 год. – Направление „Активизирай младите“. Договор N25-00-29/17.07.2017

 

 

 *Спонсорирана публикация

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/