in

37-годишен мъж с глоба за дребно хулиганство на варненска улица

За проява на дребно хулиганство, Районен съд – Варна наложи глоба от 250 лева на 37-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Варна за „Нова Варна“.

Инцидентът възникнал след 22 часа снощи (23 август т.год.) на междублоков паркинг по улица „Студентска“ във Варна. В нетрезво състояние, 37-годишен мъж привел автомобила си в движение и при маневра ударил друг паркиран край жилищните блокове автомобил.

Живущи в района, който се били събрали на пейка пред един от входовете, веднага се насочили към извършителя, като го предупредили да остане на местопроизшествието до колата и подали сигнал на тел 112.

Под влияние на употребения алкохол 37-год. мъж започнал да ругае на висок глас и да обижда присъстващите, след което влязъл в купето и се заключил. Неадекватно и непристойно се държал той и спрямо пристигналите малко по-късно на мястото полицейски служители, като ги наричал „мишки“, ръкомахал и демонстриративно правел опити да се свърже по телефона с хора на властови позиции.

Непристойната проява е извършена на открито пред граждани, на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов