in

„Ориент експрес“ пристига във Варна след броени минути

Снимка: chernomore

За поредна година пътниците на „Ориент експрес“ ще посетят Варна. Влакът се очаква да пристигне само след броени минути.

По разписание композицията трябва да пристигне на жп гара Варна в 17.35 часа. Но този час не е сигурен, защото има случаи в които влакът закъснява.

От 134 години насам композицията изпълнява класическия маршрут от Париж до Истанбул. След френската столица композицията преминава през Алпите, спира на гарите Будапеща, Букурещ и „финишира“ в Истанбул. Посещават се и родните градове Русе и Варна, въпреки че не са упоменати в маршрута. Във Варна обикновено туристите слизат на гарата, след което с автобус посещават Катедралата и Евксиноград.

Цялото пътуване с „Ориент експрес“ по класическия маршрут продължава шест дни. По време на престоя си пътешествениците се радват на истински лукс. Те спят в  луксозни апартаменти, хапват гурме, а  вината им винаги са специално подбрани.

Очаква се влакът да потегли от Варна към Истанбул днес в 20.45 часа.

Освен класическия маршрут, който включва спиране и посещение на Варна и Русе, компанията „Ориент Експрес“ предлага и други на Стария континент: Париж – Лондон, Стокхолм – Копенхаген, Париж – Венеция, Венеция – Истанбул.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов