in ,

Голяма иновация във варненско училище – превръщат го в „Училище на здравето“

Частно основно училище „Талант“ е сред първите в страната 185 училища със статут на иновативно училище.

Екипът на Частно основно училище „Талант“ не само учи децата, но подкрепя развитието на уменията и заложбите им. Иновацията се нарича „Училище на здравето“ и целта е да подпомага по-бързото личностно, интелектуално и емоционално развитие на учениците.

Разговор с ръководството на училището разкрива част от иновациите, които се планират, за да могат учениците на ЧОУ „Талант“ да учат с по-голяма мотивация и желание.
Базата на училището е модерна и комфортна. Всяка стая разполага с техника за интерактивно преподаване на всички предмети. Учениците имат възможността да работят с таблети, компютри и интерактивни дъски. Използват се електронни учебници и софтуер на образователни продукти, които улесняват възприемането на информацията, правят уроците по-интересни, а мотивацията – по-голяма.

Частно основно училище „Талант”, е едно от двете училища, на територията на община Варна, които работят по метода на Мария Монтесори. Училището разполага с оборудван кабинет, в който лицензиран Монтесори преподавател подкрепя чрез индивидуална работа силните страни на всеки ученик, помагайки му първо да ги намери и след това да ги развие.

„Училището на здравето“ ще се развива в няколко аспекта:

– Здравословен начин на живот
С всички ученици на „Талант“ ще работи специализиран диетолог, който ще се грижи за здравословното меню на децата. Храната ще бъде внимателно подбрана, а целта е децата да придобият правилни навици на хранене.
Училището планира да разнообрази менюто на децата, като избере здравословни ястия от няколко различни страни и култури и да ги включи в списъка на вкусни и полезни храни, които ще си похапват учениците.
Училището има сключен договор с българска фирма, която ще доставя пресни млечни продукти и плодове от България, с високо качество и проверен произход.

– Развитие на физическата интелигентност
Спортът е основна част от здравословното израстване на децата, затова ЧОУ „Талант“ осигурява 2 пъти седмично упражнения по Пилатес с лицензиран инструктор. От миналата година в часовете по физическо възпитание е въведен и модул „Шахмат“, чието практикуване е донесло първите успехи на малчуганите. Първокласниците се класираха на 1-во и 3-то място на шахматния турнир за деца „Слънчеви лъчи“. През новата учебна година ще бъдат въведени занимания по плуване и гимнастика.

– Екологично възпитание
Екологичното образование има за цел да научи децата колко е важно да пазим природата и да се грижим за нея. Ще се работи в посока изграждане на навици за разделно събиране на отпадъци и поддържане на чиста околна среда. За да се създаде пряк контакт на децата с природата училището предоставя опитно поле, където учениците ще могат да засаждат различни растения, да се грижат за тях и накрая да видят резултатите от труда си.

– Културна интелигентност
ЧОУ „Талант“ обединява деца от различни култури. За това е много важно децата да се възпитат на толерантност към етническите различия. По време на обучението учениците ще се запознават с обичаи и празници на различни националности и в менюто им ще бъдат включени полезни традиционни ястия от световни кухни.

 

– Емоционална интелигентност
Емоционалното състояние на всички деца е основна част от цялостното им развитие. Затова за децата на училище „Талант“ и тяхното емоционално развитие ще се полагат грижи от специалист, който с различни похвати и тестове ще наблюдава емоционалното състояние на децата.Идеята е на базата на резултатите от тези тестове след определено време да може да се измери ефектът от начина на работа с учениците и на тази база да се разбере дали са необходими промени и в каква насока.

Една от основните цели на ЧОУ „Талант“ е да поддържа силна връзката между родители и деца. „Ролята на родителите е не по-малко ценна от тази на учителите“ – казва г-н Н. Владимиров, директор на училището. Всички майки и татковци ще бъдат част от празничния календар на училището и ще се включват в организацията и подготовката на всяка инициатива.

Училище „Талант” гарантира грижа към всеки един ученик и дава възможност на родителите да станат част от неговото израстване. Ако искате детето Ви да разгърне потенциала си и да развие силните си страни, не се колебайте – това е точното място.

За повече информация посетете сайта на училището : www.talentschool-varna.com

Обадете се на телефон: 0888 628 305

адрес: ул. Д-р Василаки Пападополу 52
(в сградата на професионална гимназия по химия, сп. Почивка)

Facebook:

*Спонсорирана публикация

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/