in

Отива на съд племенника, причинил смъртта на леля си чрез умишлено нанесени средни телесни повреди

Снимката е илюстративна

На съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е бил предаден 56-годишният Георги Г., който причинил смъртта на леля си вследствие умишлено нанесени средни телесни повреди – престъпление по член 124, ал. 1, предл. 2 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Георги, който е от град Елхово, дошъл да живее в дома на 83 годишната си леля Климентина Хр. в кв. „Владиславово“ във Варна, след като тя счупила крайниците си при падане в жилището си. След претърпяната операция жената била неподвижна и помолила двама съседи да идват да я обгрижват, като им дала ключ за апартамента си, съобщиха от АП-Варна за Нова Варна.

Племенникът й Георги често пиел, а алкохолът го правел агресивен. На 16 март 2017 г. под въздействието на алкохол 56- годишният мъж нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели състоянието й – насинено око, рана на главата, сигнализирали на спешния телефон 112.

Пред полицейските служители и в присъствието на агресивния си племенник възрастната жена обяснила, че е паднала и така получила нараняванията. Насаме с полицаите обаче Климентина Хр. признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се страхува от него. На Георги Г. бил съставен предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а пострадалата била отведена в болница.

На 3 април тази година около 19,15 часа отново бил подаден сигнал за семеен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил на пристигналите полицейски служители. Приела ги съседката, която с дадения й от пострадалата ключ отключила жилището на Климентина.

Жената била цялата в синини, но отказала медицинска помощ от страх да не бъде бита отново от племенника си.

На 8 април, след като се почерпил с 200 г водка, Георги влязъл в стаята на леля си. Решил да смени телевизионната програма, която жената гледала. Когато жената се възпротивила словесно, Георги се нахвърлил върху леля си, нанасял й юмруци по цялото тяло, крещял и псувал.

На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена. Гледката на пребитата жена
под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опита да бъде удушена. От този момент нататък съседката отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

Друг съсед сигнализирал за поредния инцидент с възрастната жена и тя била отведена за лечение в болницата. Там разказала на лекарите кой е причинил нараняванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото тяло на жената, счупени 8 ребра, раменна кост, масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и поставена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение Климентина Хр. починала на следващия ден в болницата.

Подсъдимият Георги Г. е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е било осъждан за квалифицирани хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало. Разпитан в качеството на обвиняем, той отрекъл да е извършител на престъплението, като изложил версия, която не се подкрепя нито от едно събрано по делото доказателство.

От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. До началото на съдебния процес срещу него, който предстои да бъде насрочен във Варненския окръжен съд, е приведен във варненския затвор.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов