in

Спипаха 4-рима варненци да въртят търговия с фалшиви здравни книжки, медицински свидетелства и печати

След специализирана операция, в резултат от множеството предприети процесуално – следствени действия, служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна установиха и задържаха четирима души, участващи в схема за изработване и търгуване с много и различни видове неистински документи.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.), съобщиха от пресцентъра на МВР-Варна за Нова Варна.

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи – лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати.

При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа.

Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаша цялото Черноморие.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов