in

Рибарски кораб със 120 мигранти е задържан в района на Шабла

Два плавателни съда с общо 217 нелегални мигранти на борда са били задържани през последните 24 часа в Черно море при опит да достигнат бреговете на Румъния, съобщава в. „Ромъния либера“, цитиран от БТА.

В първия случай става въпрос за рибарски кораб със 120 души на борда: който се намирал в района на българския град Шабла и се насочвал към румънски териториални води.

Плавателният съд бил задържан късно снощи от бреговата охрана до пристигането на кораби на турската брегова охрана, които поели мигрантите и плавателния съд.

Рано тази сутрин граничните полицаи открили друг плавателен съд на около една морска миля от румънско-българската морска граница и от българския бряг, който се движел в посока към румънския бряг. Рибарският кораб бил ескортиран от бреговата охрана до пристанище Мангалия.

На борда му имало 97 души (40 мъже, 21 жени и 36 деца), които заявили, че са граждани на Иран и Ирак.

Подобни случаи имаше и на 3 септември, както и на 20 и 11 август, когато румънските власти задържаха плавателни съдове съответно с 87, 69 и 70 нелегални мигранти на борда в териториалните води на Румъния, напомня ТАСС.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов