in

Доказателства сочат, че акушерката Емилия Ковачева е извършителят на побоя над новородената Никол

Снимка: news.bg

Снимка: news.bg

Всички доказателства сочат, че акушерката Емилия Ковачева е извършител на побоя над малката Никол. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Николай Христов. 

По искане на адвоката на Ковачева Владимир Янев днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза,предава DarikNews.

Повече от два часа продължи представянето в съда на петорната техническа експертиза на видеозаписите от болницата, на които се вижда побоя над малката Никол. Експертите не можаха да заявят категорично, че жената на видеото е Ковачева, но потвърдиха, че записите са автентични и не са манипулирани.

Адвокатът на обвиняемата обаче отново остана недоволен и заяви, че експертизата не е правена по оригиналните записи, които отдавна били унищожени. Според прокурора Николай Христов днешната експертиза просто е потвърдила резултатите от предишната:

Тази експертиза преповтаря заключението на предходната, че записът е автентичен, не е подправен, не е наслагван. Изображенията и действията, които се виждат на изписаното лице са истински и достоверни. Но за мен фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е увредено бебето именно тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Всички онези доказателства, които са налични по делото: гласни, писмени, веществени говорят само за едно, че автор на престъплението в което е обвинена Ковачева е самата тя.„, уточни прокурорът.

По делото беше разпитана и санитарка от болницата, която заяви, че в „Софиямед” често се налагало на акушерките да дават извънредни смени. Според прокурор Христов обаче това не би трябвало да повлияе на наказанието:

Сигурно болшинството от хората, които полагат труд в България работят при такъв стандарт, но никой от тях не си е позволил да бие човек или в случая да го пребие почти до смърт. Това по никакъв начин не може да се отрази на наказанието.“ допълни още той.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов