in

Районен съд – Варна осъди двама бивши полицаи за извършено от тях в съучастие хулиганство

Снимката е илюстративна

Случаят с хулиганските действия е регистриран вечерта на 1 март 2014 година.

По това време 40-годишният К.Б. и 46-годишният Х.В., които работили като полицейски служители, били в отпуск и заедно с друг техен познат консумирали алкохол в заведение в квартал „Левски“.

На излизане те забелязали в близост автомобил с включени светлини и три момичета в него, като директно се насочили към тях с предложение да ги почерпят по питие. Въпреки получения отказ, подсъдимите продължили да притесняват момичета и да възпрепятстват потеглянето на автомобила.

Трите девойки се заключили в купето и успели да се придвижат с колата до по малка улица без изход, която водела към блока на една от тях.

Мъжете ги последвали, като 40-год. К. Б. междувременно привел своя автомобил в движение, рязко спрял много плътно до колата на момичетата, след което двамата подсъдими започнали грубо да блъскат по стъклата на чуждата кола, да се представят за полицаи и да светят с джобни фенерчета, в опит да отворят вратите.

Едната девойка успяла да позвъни на родителите си, които заедно със съседи, очевидци на случващото се, слезли пред болка и поискали подсъдимите да се легитимират и да обяснят какво искат от момичетата.

Вместо да преустановят действията си, подсъдимите продължили да се държат агресивно, като особено 40-годишният К.Б. на открито пред присъстващите заплашвал, че „ще взриви блока и трите момичетата ще работят за него“. За възникналия инцидент били подадени няколко сигнала на тел.112, на които се отзовали дежурни полицейски патрули.

Процесът спрямо 40-год. К.Б. и 46-год. Х.В. се гледа за втори път в Районен съд – Варна, след като преди половин година горната съдебна инстанция – ВОС, отмени постановения съдебен акт и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав при ВРС.

40-годишният К.Б. беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в извършване на хулигански действия на 1 март 2014 г., както и по обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Той получи общо наказание от три месеца лишаване от свобода, към което бяха присъединени наказанията „обществено порицание“ и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от една година.

Другият подсъдим – 46-год. Х.В., също беше признат за виновен в извършеното в съучастие хулиганство, като Районният съд във Варна го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1500 лева.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов