in

15 млн. лв. инвестиции и силен старт на новата учебна година в Икономически университет-Варна

Икономически университет Варна стартира новата учебна година със стабилно финансово състояние и устойчивост в търсене на образователната услуга.

Успехите се дължат на тригодишна програма от мерки за преодоляване на демографските тенденции за предходен период и над 15 000 000 лева инвестиции„, посочи ректорът на университета професор Пламен Илиев, цитиран от bnr.bg.

Нова специалност – уникална за страната, ще посрещне първите студенти от 20 септември, когато е откриването на новата учебна 2017/2018 година. Това е специалността „Съдебна администрация“ в образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Нова конферентна зала, Студентска улица в сградата на ректората и новата сграда на трети корпус -заработват в началото на учебната година, каза още проф. Илиев.

Близо 1 550 студенти ще се обучават в степен „бакалавър“, а „магистрите“ са над 600. Най-големият интерес е към специалностите „Туризъм“, „Финанси“ и „Маркетинг.

Вчера в университета беше открита и постоянна експозиция от 30 живописни платна на големия български художник Никола Манев. Картините са дарение от художника в резултат от дългогодишното партньорство между двете страни. Те са експонирани на Студентската улица, която се намира на първия етаж на Икономическия университет.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов