in ,

Броим дните до Октобърфест Варна, а организаторите разкриват каква бира ще се пие

Остават няколко дни до така очакваното за варненци събитие – ОктобърФест! Организаторите, Фънрайд ЕООД,  споделят кои световни марки ще гостуват на този празник на пенливата напитка.

Всички фенове на пивото ще могат да се насладят на огромно разнообразие от бира от всички краища на света.

10 щанда с крафт бира ще посрещнат феновете на хмелената напитка, като една от немските бири, които ще участват, е сред шестте основни бири на истинския Октобърфест в Мюнхен – Paulaner.

Ще има представители на една от най-старите пивоварни в света – Kloster Scheyern, чието име в превод означава – „Сега е времето да се пие“. Произвежда се от монаси – бенедиктци още от далечната 1119 година.

Представители на българските крафт бири са – Glarus и Златна Варна, като и двете се произвеждат тук, в морската столица.

Още английски, испански, чешки и много други видове качествено пиво за истински ценители ще Ви очакват от 25.09 до 01.10 в парка на кв. Аспарухово.

Фънрайд ЕООД са помислили и за мезетата, като Ви предлагат разнообразие от различни вкусотии – 2 щанда за традиционна немска кухня и още няколко щанда за Българска, Морска, Балканска и други.

Участниците от Германия предлагат немска и интернационална кухня, като специалитетите им включват шницел по Виенски, Къривурст, Кезешпецле, домашни немски сладкиши и още много вкусотии.

Идват от Мюнхен, Германия, където са работили на Октобърфест, за да предоставят възможност и на българските гости да опитат немската кухня.

Ще има типични ястия за немския Октобърфест – наденички, бретцели и панирани ябълки.

Roasted pork knuckle with pretzels and beer. Oktoberfest

А десертът ще бъде приготвен пред вас на момента! Чурос е испански традиционен сладкиш, който представлява хрупкави подсладени пръчици с шоколад и топинг.

Поканили са и български производители на био храни, както и български занаятчии и творци.

На фестивала ще има място за всички. Подготвени са 1000 седящи места. А за доброто настроение на посетителите ще допринесат специално подготвената музикална програма, участието на нестинари и многото игри с публиката, в които ще се раздаде около 1 тон бира.

Част от игрите са: надпиване с бира, надяждане с вурстове и люти чушки, търкаляне на кег за време, биир понг и много други.

Октобърфест в Германия

Музикалната програма включва рок групите Обратен ефект, LyreX, Boomerang, Rockfire, Монти от Ice cream и Петя Алекса, Dj Alex, Dj Mitakis, Ала-Бала с кварталната батка и Dim4ou.

И понеже знаят, че не е лесно да се спази мярка с всички тези изкушения, организаторите от Фънрайд предвидливо са осигурили специално организиран транспорт за извозване на почерпени посетители от фестивала!

Мястото е парк Аспарухово – до игрищата.

Събитието ще бъде с продължителност една седмица – от 25.09 (понеделник) до 01.10 (неделя).

За участие и информация: 0894 700 679

e-mail: funride@abv.bg

Ето и линк към самото събитие във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1028112897331611/?__mref=mb

Facebook страницата:

*Спонсорирана публикация

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/