in

Безплатна правна информация за добричлии в Регионална библиотека „Дора Габе“

Нова услуга – безплатна правна информация, предоставя вече Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич.

Всеки посетител ще има възможност да получи такава информация по правни въпроси или казуси, които му се налага да решава в ежедневието си, съобщиха от културната институция.

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация „Глобални библиотеки – България“, с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

Гражданите могат да задават своите правни въпроси на e-mail: infocenter@libdobrich.bg, както и на място в библиотечния Център за информация и справочно-библиографско обслужване.

След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Организаторите гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.

В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.

Как да Ви признаят трудов и/или осигурителен стаж, ако сте работили в чужбина?Какво да направите ако бездомни кучета ви нахапят на улицата? Ако сте пенсионер, работодателят длъжен ли е да удържа вноските за осигуряване? Това са част от примерните въпроси и теми, по които посетителите могат да получат необходимата им информация, посочват от библиотека „Дора Габе“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов