in

В „Неделя“ вземат „такса нож“ от 20 години насам. Ето какво коментира собственикът

15 лева за нарязване на вече закупена торта – за тази необичайна услуга стана ясно от публикация в социалните мрежи.

Понеделник ви запознахме със случая на клиентката, която се оплака във фейсбук групата „Майките на София“ от верига сладкарници.

„Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници „Неделя“ и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв. такса „рязане. Такъв бил редът в тези сладкарници.

Редно ли е? Може би има и такса „дишане на въздух“. Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож“, написа възмутената Теодора Иванова.

Друга потърпевша от сладкарницата за „такса нож“ е Деница Кирова:
Това е от години. Веднъж правихме изненада на една колежка, заведох я аз там и другите вече поръчали тортата. Стигна се вече до яденето, но от персонала – хоп 15 лв. Ние – не! Почнахме да я бучим така, както си беше цяла, хахо-хихи и сервитьорката пак цъфна. Хъката-мъката – 15 лв. за консумация в заведението. Голяма селяния....“
Проверка на място показа, че в сладкарници „Неделя“ има такава такса и тя се нарича „Обслужване на тортата“. Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението“, обясни служителка от сладкарницата на „Неделя“ на бул. „Шипченски проход“ в София.

Публикацията събра много негативни мнения от потребители, а по-късно беше изтрита от социалните мрежи.

След проверка на bTV във веригата сладкарници стана ясно, че таксата съществува повече от 20 години, като я наричат „услуга”.

Според собственика на сладкарниците Георги Минчев това е практика във всички заведения – дори и в чужбина. Заплащането на сумата се налагало само, когато човек е закупил цяла торта и иска да я консумира на място, а не вкъщи.

„Когато човек иска да бъде обслужен от сервитьор или барман в хубава обстановка – тези неща струват пари”, категоричен е Минчев.

Десетки разгневени публикации в социалните мрежи предизвикаха и проверки от Комисията за защита на потребителите.

Собственикът на веригата твърди, че нарушения до този момент не са открити, като резултатите ще станат ясни в края на месеца.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов