in

Писмото на Серена Уилямс до майка ѝ, което просълзи феновете

Тенисистката Серена Уилямс, която наскоро се сдоби с дъщеря, развълнува интернет с писмо до собствената си майка. В него спортистката споделя за трудностите, които е преживяла, както и за силата и ролята на майка ѝ в нейния живот.

„Мила мамо,

Ти си една от най-силните жени, които познавам. Гледам дъщеря си (О, боже, имам дъщеря!) , а тя има същите ръце и крака като моите, същото силно, мощно и мускулесто тяло.

Не знам как бих понесла, ако ѝ се наложи да мине през това, което преживявам аз откакто бях на 15 до ден днешен. Наричали са ме мъж, защото изглеждам твърде силна. Казвали са, че вземам наркотици (Не, винаги съм имала достойнството да не играя нечестно, за да печеля предимство.) Казвали са, че нямам място в женския спорт, а трябва да играя при мъжете, защото изглеждам по-едра от повечето жени. (Просто тренирам усилено и съм родена с това тяло, с което се гордея).

Мамо, не знам как си се удържала да не скочиш срещу всеки репортер, говорител или хейтър, твърде безочливи, за да уважават силата на чернокожите жени.

Гордея се, че им показахме как изглеждат някои жени. Не всички сме еднакви. Ние сме закръглени, силни, мускулести, високи, ниски, но всички сме жени и се гордеем с това.

В теб има толкова класа, че си мечтая да приличам на теб. Опитвам се и имам още път пред себе си. Но ти благодаря.

Благодаря ти за това, че беше ролевия модел, от който имах нужда, за да понеса всички трудности, които сега оценявам като предизвикателства. Надявам се да науча дъщеря си Алексис Олимпия на същото и да имам същия късмет с нея, какъвто имаше ти с мен.

Обещай ми, че ще продължаваш да ми помагаш, мамо. Не знам дали съм силна колкото теб. Надявам се някой ден да бъда. Обичам те много!

Най-малката ти дъщеря Серена“

Източник: Фейсбук

Превод и редакция: „Нова Варна“

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/