in

Фермерски пазар за чиста храна отваря врати утре в Добрич

СНИМКА: Pixabay

Утре над 15 производители от районите на Варна, Добрич, Свищов, Ловеч и Шумен ще предложат на жителите и гостите на град Добрич екологично чиста продукция.

Фермерският пазар за чиста храна, предложена лично от своите производители, ще се организира пред часовниковата кула на АЕМО „Стария Добрич“ от 10.00 до 15.00 часа.

На фермерския пазар ще могат да се купят пресни плодове и зеленчуци, пчелен мед и пчелни продукти, мляко и млечни продукти, суровосушени месни продукти, сокове, вино, боб, леща. На посетителите на пазара ще бъдат предложени и тиквеното семе, лавандулово и тиквено масло, ядки, пресни и сушени подправки, натурална козметика и много други чисти и интересни родни продукти.

Основни цели са подкрепа на малки местни производители на чиста храна и улесняване на достъпа на потребителите до нея; възстановяване на доверието на потребителите към производителите, коопериране на общностите. В следващите издания, освен на пазар за чиста храна, ще се организират и детски работилници, занаятчийски и кулинарни демонстрации и различни други културно-социални събития.

Фермерски пазар e организиран и преди в града, а сега намерението на Общината е той да се провежда ежеседмично на това знаково за Добрич място, а именно в етнографския комплекс.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов