in

11 неща, с които правим лошо впечатление

На всички ни се е случвало да не харесаме някой от пръв поглед, а в последствие той да се окаже чудесен човек.

При първа среща имаме само няколко секунди, за да впечатлим отсрещния. Всичко е от значение: от името до миризмата ни. Ето някои научно обосновани причини,които карат хората да не ни харесват, онлайн и на живо.

1. Споделяте твърде много снимки във Фейсбук
Ако в един ден пускате снимки от медения си месец, от дипломирането на братовчедка си и на кучето си в костюм за Хелоуин, може би е време да спрете. Проучване от 2013 доказва, че публикуването на твърде много снимки във Фейсбук може да навреди на отношенията в реалния ви живот. Хората не реагират добре на тези, които заливат нета със свои снимки.

2. Имате твърде много или твърде малко приятели във Фейсбук
Златната среда е да имате около 300 приятели. Харесването спада при хора с по-малко от 100 или с повече от 300 контакти във Фейсбук. Смята се, че хората с твърде много фейсбук приятели прекарват прекалено много време в социалните мрежи и се сприятеляват с всички поради самота, а не от популярност.

3. Разкривате прекалено лична информация на скорошни познати
За да се харесват, хората трябва да си вярват. Себеразкриването е един от най-добрите начини за създаване на приятелства. Но разкриването на прекалено интимни подробности, докато все още се опознавате с някого, ще ви накара да изглеждате несигурни и ще повлияе отрицателно на мнението на отсрещния за вас.

4. Задавате въпроси без да споделяте нищо за себе си
Хората ще ви харесват по-малко, ако мълчите докато те споделят неща за себе си. И двете страни в комуникацията трябва да споделят, за да има взаимно харесване.

5. Имате профилна снимка в прекалено близък план
Ако профилът ви в LinkedIn е със снимка в много близък план, ще бъде по-разумно да я смените. Проучване на Калифорнийския институт за технологии установило, че лица, снимани от 45 сантиметра разстояние се считат за по-ненадеждни, по-непривлекателни и по-некомпетентни в сравнение със сниманите от разстояние 135 см.

6. Криете емоциите си
Да показвате истинските си чувства е по-добра стратегия, за да ви харесват, отколкото да потискате емоциите си.

7. Държите се прекалено любезно
Изглежда логично, че колкото по-любезни и алтруистични изглеждаме, толкова повече ще ни харесват другите. Но не е точно така. Според експерименти на психолози прекалено себераздаващите се хора карат другите да се чувстват зле.

8. Хвалите се под форма на самокритика
В опитите си да впечатлят приятели или бъдещи работодатели, някои хора маскират хвалбата като самокритика. Това прави лошо впечатление.

9. Изнервяте се твърде бързо
Никога не позволявайте да видят или надушат притеснението ви. Изследователи твърдят, че ароматът на изпотяването от нерви подсъзнателно влияе на преценката на хората за нас.

10. Не се усмихвате
Трудно е да сте усмихнати на официално събитие или при среща с нови хора, но все пак опитайте. Усмивката при запознанство с нов човек помага той да ви запомни.

11. Държите се сякаш не харесвате отсрещния
Отдавна е известен психологическият феномен „реципрочност на харесването“. Когато смятаме, че някой ни харесва, ние също го харесваме повече. Така че , ако не показвате симпатия към отсрещния, това вероятно ще намали и неговата симпатия към вас.

Източник: Sciencealert.com

Превод и редакция „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/