in

Доналд Тръмп обеща да търси общ език с Ким Чен Ун

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание да потърси общ език с Ким Чен Ун и увери, че ще се разбере с него.

Веднага след това обаче Тръмп отново отправи обида към севернокорейския лидер. Тръмп изтъкна желанието си за помирение с азиатския диктатор по време на митинг на поддръжниците си в Алабама, което бе излъчено по американските телевизии, пише „Дарик“.

В рамките на изказването си Тръмп настоя още, че промяната в отношението на САЩ към Ким Чен Ун е била работа на предишните американски администрации, но той ще се справи и сам. Минута по-късно той отново определи лидера на КНДР като „луд“.

„Не можем да позволим на някакви луди хора да пускат ракети навсякъде. С „Човека ракета“ трябваше да сме се справили много отдавна. Той може да е умен, може да е добър стратег или абсолютно откачен. Няма значение обаче какъв е – ще се разбера с него“, увери американският държавен глава.

Във вторник Тръмп използва първото си обръщение пред ООН, за да предупреди Севера, че ще го „унищожи“, ако Пхенян дръзне да посегне на САЩ или съюзниците им. В петък обаче севернокорейският лидер Ким Чен Ун не посреща с възторг речта на Тръмп и определи думите на президента като индиректно обявяване на война на Пхенян, а него самия – като психично болен.

„Чудя се какъв ли отговор е очаквал той с подобни ексцентрични изказвания. На каквото и да е разчитал обаче, нашият отговор ще надхвърли очакванията му. Аз задължително ще опитомя този психически болен старец с огън”, заяви Ким.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов