in

Зукърбърг възнамерява да продаде част от акциите си във Фейсбук

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг възнамерява да продаде близо 75 млн. акции в близката година и половина, пише „Дарик“.

Това обяви самият той в профил си в социалната мрежа и добави, че акциите, които той ще продаде, са не само негова собственост, но и на съпругата му Присила Чан. Понастоящем тяхната стойност се оценява на 6-12,8 млрд. долара.

„Разчитам да продам между 35 и 75 млн. акции на Facebook в близките 18 месеца, за да мога да спонсорирам нашата дейност в сферата на образованието, науката и защита на правата на човека“, отбеляза в изявлението си Зукърбърг.

Въпреки това обаче той подчерта, че планира да запази контрола над компанията си с право на глас в управителния съвет за още най-малко 20 години.

Решението на Зукърбърг не е изненада предвид факта, че през 2015 г. той и съпругата му обявиха, че до края на живота си ще продадат 99% от акциите си във Facebook и ще дарят средствата за благотворителни клаузи.

Към момента по оценка на „Форбс“ капиталът на Зукърбърг възлиза на повече от 70 млрд. долара.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов