in

Майка позволява на 3-годишната си дъщеря да участва в раждането на сестра си (СНИМКИ)

Снимка: Daily Mail

Йога инструкторът Тиф Деланси от Калифорния поканила тригодишната си дъщеричка да влезе с нея в надуваемия басейн за водно раждане и да помогне в израждането на сестричката си. Според майката това изградило свещена връзка между децата ѝ и ще помогне на първородната ѝ дъщеря по-уверена за в бъдеще, когато самата тя стане майка.

Деланси, съпругът ѝ, фотографът Тофър, и дъщеря им Нора, която в момента е на 4, присъствали заедно на раждането, снимано от семеен приятел. Раждането е било вкъщи, в присъствие на акушерски екип. На записа Нора пръска с вода баща си и дори пие по малко от водата в басейна, докато сестра и Вайълет се ражда на 28 октомври 2015.

Снимка: Elise L Photography/Daily Mail

Майката Тиф, която е ароматерапевт и дула от Сан Хуан Капистрано, Ориндж Каунти, казва: „От момента, в който Вайълет излезе от утробата ми, забелязах промяна в Нора. Тя стана по-грижовна и нежна към бебето, просто ме разтапя.“
По време на бременността си Тиф води Нора със себе си на всички ехограф и прегледи, за да не се чувства дъщеря ѝ изолирана.

Снимка: Elise L Photography/ Daily Mail

„Искахме Нора да е част от всичко и това създаде прекрасна връзка между момичетата ни. Необичайно е, но бих го препоръчала на всички. На нея ѝ помогна, а мен ме успкои, че тя се чувства добре. Мисля, че тъй като тя присъства на раждането на сестра си, никога не е изпитвала ревност към нея. Никога не е казвала „върнете бебето обратно“.

Снимка: Elise L Photography/Daily Mail

Когато разбират за втората бременност, Тиф и съпругът и решават цялото семейство да участва в раждането.

„Смятам, че раждането е красив естествен процес и децата, особено момиченцата, трябва да гледат, за да си изградят положителна нагласа. Така ще се чувстват уверени, когато дойде моментът самите те да станат майки. Никой от семейството не е имал възражения, нито негативни реакции към присъствието на Нора в басейна.“

Нора изявила желание да е вътре в басейна и цялото семейство влязло заедно по време на раждането.

„Смятам че децата разбират много повече, отколкото ние си мислим, и просто им трябва обяснение за случващото се, за да не се плашат и да са подготвени.“, казва майката.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Варна“

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/