in

Днес започват да ремонтират 3 улици във Варна

Снимката е илюстративна

От днес започват ремонти на три улици във Варна.

Първи копки бяха направени на ул. „Цар Борис III“ във Виница – в участъка от ул. „Св. Св. Константин и Елена“ до обръщача, на ул. „Студентска“ – в участъка от ул. „Мир“ до ул. „Дубровник“,  на „Ана Феликсова“ и кръстовището с бул. „Цар Освободител“. На място присъстваха Тодор Балабанов – председател на ОбС, Христо Иванов, зам.-кмет, Петя Проданова – кмет на район “Приморски“.

Обектите са от капиталовата програма на Община Варна, първият е на стойност около 2,12 млн. лв., вторият – 700 000 лв., а третият – около 1,25 млн. лв. „Ремонтът на ул. „Цар Борис III“ е втори етап – първият реализирахме миналата година. За хората във Виница това е много важна пътна артерия, която не е  ремонтирана откакто е изградена. След оправянето на настилките и изграждането на тротоари, след укрепване на мостовото съоръжение и оформянето на паркоместа, смятам, че това ще е една сериозна придобивка за Виница“, каза кметът Иван Портних.  Той допълни, че в момента върви проектиране и на парк в района. Теренът за обекта – 6 дка, общината получи от държавата. Площите ще бъдат превърнати в зона за отдих, спорт и развлечения.

Вторият обект – ул. „Студентска“, предвижда и цялостна подмяна на канализация и водопровод.

Сега започваме първия етап, а догодина ще завършим обекта.  От страната на училище „Черноризец Храбър“ – в което вече изградихме нова спортна площадка, ще ремонтираме тротоара, предстои и ремонт на мостовото съоръжение над дерето“, поясни  кметът.

„Третият обект – ул. “Ана Феликсова“ , е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони, много граждани са поставяли въпроса за необходимостта от този ремонт. Затова започваме реконструкция, както и оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между ул. „Ана Феликсова“ и „Петър Алипиев“, обясни кметът.

Той допълни, че това е само началото на мащабната инфраструктурна програма на общината. Продължават ремонтите на ул. „ Мара Тасева“ и бул. „Левски“, предстоят на ул. „ Народни будители“, „Първи май“, бул. „Приморски“, бул. „Цар Освободител“- в частта до Летния театър, от бул. „Осми Приморски полк“ към  „Виница“, на бул.“Съборни“, ул. „Бенковски“.

Редица са обектите, които ще бъдат обновени през есенно-зимния период. Това неминуемо ще доведе до известни неудобства по отношение на трафика, но съм убеден, че след като приключат ремонтните дейности, резултатът ще е добър“, каза кметът Иван Портних.

С цел оптимизиране на трафика по време на ремонтите се предвижда организацията на дейностите да се осъществява на участъци, с минимални затваряния и прекъсвания. При необходимост от временно затваряне на улици, авансово ще се обявява информация за промяна на движението, на спирките, както и възможните обходни маршрути.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов