in

12 пожара за последното денонощие в Силистренско

Снимката е илюстративна

12 пожара са гасили противопожарните звена в Силистренска област през последното денонощие, причинени основно от човешка небрежност.

В девет от случаите са горели сухи треви, стърнища и отпадъци. В реална опасност от опожаряване са били къщи, овощна градина, лозя и пчелин край село Калипетрово, кайсиев масив и къщи в село Айдемир, 300 дка царевица и гора край село Смилец, орехова градина край Дулово, гора и слънчогледова нива край село Краново, но след намесата на огнеборците до материални щети не се е стигнало.

Небрежна работа с огън е довела до пожар в землището на Главиница вчера около 15.25 часа. Изгорели 1 дка лозе и 0.5 дка царевица, преди местните огнеборци да потушат пожара, спасявайки 50 дка лозе и 20 дка царевица, съобщиха от МВР-Силистра за Нова Варна.

Пак небрежност станала причина за пожар в стопански двор в село Зарник. Силистренски огнеборци реагирали на сигнал, получен в 18.30 часа вчера, и загасили пожара, преди да обхване 5 съседни къщи. Изгорели 60 бали слама.

Петнадесет кв. м покрив на навес изгорели при пожар, възникнал вчера около 14.40 часа в Старо село. Причината е късо съединение. Тутракански огнеборци загасили пожара и спасили две къщи.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов