in

В рамките на 2 дни във Варна обсъждат сигурността в Черно море (СНИМКИ)

Снимка: Нова Варна

Днес във Варна бе открита международна конференция на тема „Стратегията на НАТО за сигурността в черноморския регион“, предаде репортер на Нова Варна.

Откриването беше в 10:00 часа в хотел в центъра на града, с участието на д-р Соломон Паси, Ерик Льобедел и проф. д-р Боян Медникаров.

Конференцията откри д-р Соломон Паси, председател на Атлантическия клуб в България, който определи сигурността в Черно море като предизвикателство.

Организатори на конференцията са Атлантическият Клуб в България, съвместно с фондация “Ханс Зайдел”, “АФСЕА Варна” и Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров”, с подкрепата на дирекция “Публична дипломация” на НАТО.

След краткото въведение д-р Паси даде думата на посланика на Франция у нас – Ерик Льобедел. Соломон Паси с узмивка посъветва всички в залата да последват посланика в социалната мрежа Twitter, където той е много активен, а от профила му могат да научат интересни новини, свързани с българо-френските отношения

Думата взе и областният управител на Варна, Стоян Пасев, който маркира като изключително важна темата за сигурността в черноморския регион, особено имайки предвид влиянието й върху туризма.

Снимка: Нова Варна

Пасев определи туризма във Варна като разцъфващ, а Соломон Паси обеща да прави всичко възможно за провеждането на още подобни конференции в морската столица.

Международната конференция продължава и в рамките на утрешния ден.

Основни теми на събитието ще са сигурността в черноморския регион, отношенията с Русия, замразените конфликти в региона, ролята на Черно море като енергиен коридор и асиметричните заплахи към България и региона.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов