Възможно е билетчетата в градски транспорт – Варна да поскъпнат

Има голяма вероятност билетчето в градския транспорт на Варна да поскъпне, пише varna24.

реклама

Вероятността за поскъпване на билета и в морската столица идва от факта, че Варна е един от петте града, участвали в съвместна среща между управители на фирми превозвачи, на която е взето решение за вдигане на цената.

Шефове на фирмите от градския транспорт от София, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен са написали аргументирано искане за поскъпването, изпратено до Министерство на транспорта, Министерство на финансите и Социалното министерство.

Към искането се присъединява и варненската фирма “Градски транспорт”. В него се посочва, че от 2008 г. цената на билета не е вдигана, като в същото време разходите за работни заплати, горива, консумативи и поддръжка на автобусите са скочили с около 50%.

“До този момент в Община Варна няма постъпило официално искане от фирма “Градски транспорт” за подобно поскъпване. Научих за тази среща, на която е взето решението и исканията са добре аргументирани. Въпреки това до транспортната комисия няма нищо изпратено. Докато администрацията не е уведомена официално не можем да коментираме дали ще има поскъпване на билетчето в градския транспорт”, обясни за Varna24 председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

*******

реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

реклама


2 коментари

Напиши отговор
  1. Е това е Градски транспорт е общинска фирма а общината нехае какво става във фирмата и.Ама за пенсионерските карти от 2 лв.на месец знаят и не разрешават да се вдигнат щото после няма да има кой да гласува

  2. Гурина,ако не ни бяхте окупирали 44та година със сила и не бяхте грабили и еб………. във всяко отношение,нямаше да сме на този хал!Тъй че-чемадан,вакзал и у масква!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *