in

Бебе кенгуру се роди в зоопарка в Добрич

Снимката е илюстративна

В семейството на кенгуруто Барни и Кен в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди бебе, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова.

Малката Лили или Лилян – защото още не се знае дали е момиче или момче, засега не излиза от торбата на майка си. Очаква се след половин година наследникът на атрактивните животни да започне да се разхожда самостоятелно и тогава ще бъде претеглен и прегледан от ветеринарите, поясни директорът на зоологическата градина.

Дарителите на семейството кенгура -швейцарското сдружение „ПроЗоо Добрич“, с чиято подкрепа е изграден зоопаркът, вече са известени за новото попълнение.

След раждането освен зърна и люцерна майката Барнипохапва и ябълки и круши и учи бебето от коя тревичка може да опита, разказа още Севдалина Венкова. През идващата зима цялото семейство ще бъде на топло в къщичката си, греейки се на конвекторна печка.

Появата на кенгуруто-бебе е поредното щастливо събитие в зоопарка след раждането на Викинг в семейството на конете на Пржевалски тази пролет, казаха от зоологическата градина.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич се простира върху площ от 160 декара. Зоопаркът, който е дом на 120 животни от трийсет вида, е първата лицензирана зоологическа градина в България.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов