В Девня ще отвори врати първият по рода си в града детски комплекс за извънкласни дейности (Снимки)

По инициатива на кмета в Девня ще отвори врати първият по рода си в града Обединен детски комплекс за извънкласни дейности, който трябва да се утвърди като Център за развитие на интересите, способностите и компетентностите на деца и ученици от общината.

Това съобщиха от пресслужбата на Община Девня за Нова Варна.

Той ще се помещава в бившата двуетажна забавачка на ул. „Фронтоваци“ в кв. „Девня 1“, чиято разгъната застроена площ е 1400 кв. м. Сградата се ремонтира с усилени темпове, а паралелно с това се разчиства и обновява огромният двор на зданието, където ще заработи уникална интерактивна площадка, на която ще се провеждат занятия, свързани с безопасността на движението и др.

Обединеният детски комплекс се изгражда със средства, които Община Девня спечели по проект „Красива България“. Неговата дейност ще се разгръща в 8 основни направления. В модерно оборудваните зали малчуганите ще могат да изучават гайда, кавал, български народни танци. В изграждащия се детски комплекс ще заработи и модерна кафе-сладкарница.

Специален акцент в работата на новото културно-образователно и спортно средище ще бъде стимулирането на талантите на децата в предучилищна възраст. В центъра ще се помещават и школи по тенис на маса, борба, бойни изкуства и ракетомоделизъм.

За да обезпечи необходимостта от педагогически и непедагогически персонал в центъра, общината увеличи своята численост във функция „Образование“ и ще финансира издръжката на 12 щатни бройки. Предвижда се ремонтно-възстановителните дейности в сградата и двора да приключат до края на годината.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Осъдиха българин в Полша на 4 години затвор за трафик на хора

Окръжна прокуратура – Бургас настоява за постоянен арест спрямо убиеца с дървен кол