in

15 храни за блестяща кожа

Козметичните продукти могат да направят много за кожата ни, но нищо не може да се сравни с ефекта, който определени храни оказва върху нея. Ако се храним правилно, тенът ни се избистря, кожата се подобрява и придобива блясък, който нито един крем не може да ѝ осигури. Ето кои са най-добрите приятели на хубавата кожа сред храните.

Черен шоколад


Виското съдържание на флавоноиди омекотява и хидратира кожата.

Кисело мляко
Богато е на биотини, които подхранват кожата и заздравяват ноктите. Богато е и на протеини, които помагат за разграждане на мазнините.

Пъпеш
Динята, пъпешът и мангото са любими на всички, особено през лятото. Мангото и пъпешът съдържат каротеноиди, които подобряват състоянието на кожата, премахват акнето и намаляват сухотата. Те увеличават еластичността и подобряват тена, както и забавят стареенето на кожата.

Сьомга и риба тон


Сьомгата е полезна за сърцето заради съдържанието на Омега 3 мастни киселини. Те са много полезни и за кожата. Намаляват червенината, възпаленията и акнето, предотвратяват излющването и овлажняват с натуралните масла, които съдържат.

Зеленолистни
Съдържат голямо количество витамини, минерали и антиоксиданти, които подхранват клетките на кожата и стимулират деленето им, а това предотвратява появата на бръчки. Освен това, те защитават кожата от слънцето.

Грейпфрут
Грейпфрутът е богат на ликопен, друг мощен антиоксидант, който ефективно пази клетките на кожата и се бори със свободните радикали, които идват от слънчевите лъчи и замърсяването на въздуха.

Вода
Ако сте добре хидратирани, е по-малко вероятно лицето ви да се сбръчка. Ако ви е трудно да пиете по много вода, опитайте вода с плодов вкус.

Ленено и конопено семе


Тези малки семенца са важен източник на мастни киселини като Омега 3 и са пълни с протеини, което ги превръща в суперхрана за кожата. Яжте ги направо или поръсвайте с тях салатите и сандвичите си.

Папая
Не само вкусна, но и много полезна за здравето. Пълна е с фибри, антиоксиданти и витамини.

Сладък картоф
Съдържа антиоксиданти, които подобряват вида на кожата и се борят със свободните радикали, причиняващи преждевремнно стареене.

Горски плодове
Боровинките и черешите съдържат антиоксиданти, които са особено полезни за петна по кожата.

Зелен чай
Много ефикасен при акне, защото понижава нивата на хормона, отговорен за появата му. Съдържа и антиоксиданти, които помагат на кожата да изглежда по-здрава.

Морков
Съдържа витамин С, който помага при производството на колаген – вид протеин, който предотвратява появата на бръчки и забавя стареенето. Съдържа и витамин А, който атакува свободните радикали и помага срещу пигментация и неравен тен.

Авокадо
Дали ще го ядете или ще го използвате като маска за лице, авокадото прави чудеса с кожата. Маслото в него прониква дълбоко в кожата, почиства я, подхранва я и я прави мека.

Краставица
Съдържа витамини и минерали, които са необходима част от ежедневния хранителен режим.

Източник: Insider

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/