in

Заведение в Шумен отказа да обслужи пенсионери, извиняват им се със среща-обяд

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Случай на дискриминация от ресторант в Шумен към пенсионерки стана известен във Фейсбук и предизвика десетки гневни коментари.

Публикацията в социалната мрежа гласи:

Преди известно време група пенсионерки от пенсионерски клуб в Добруджански квартал отиват в заведение „Джоя” да изядат по една рибена чорба и пържена рибка остават много доволни.

Решават да повторят на 11-ти октомври. Отговорничката на клуба предварително се срещнала със служител на заведението и се уговарят, че групата ще отиде да хапне рибена чорба и пържена рибка.

Каква е изненадата им когато ги посрещат на входа на заведението и им казват, че няма да ги приемат, защото ядяли само по една рибена чорба за 2 лв и заведението нямама оборот от това и няма да ги пуснат в заведението.

Не стига, че възрастните пенсионерки получават ниски пенсии, но нямат право да се почувстват достойни граждани на град Шумен като всички останали, които влизат в заведенията за да си поръчат каквото искат, а не каквото им кажат.

Те са били подготвени за празник, облекли се празнично и били в добро настроение, а се почувствали унизени и омерзени от отношението на заведението… Това е пълен абсурд и срам за обществото ни!“

От заведението публикуваха своето становище по случая на фейсбук страницата си:

Във връзка с публикацията и многобройните реакции, искаме да поднесем своите извинения на всички, които са се почувствали засегнати.

Бихме искали да кажем на всички клиенти, че в ресторант ДЖОЯ няма политика на дискриминация по пол, възраст и народност.

В случая става въпрос за словесно недоразумение между представител на персонала и посетители.“

Ресторантът кани дамите, които са се почувствали засегнати на среща – обяд, където ще бъде изяснено възникналото недоразумение. Срещата ще се проведе на 13.10.2017 в 13:30ч., в ресторанта.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов