in ,

Цял свят остана без думи пред таланта на варненка

Варна за пореден път се прочу на световно ниво. Наша съгражданка се свърза с екипа на Нова Варна, за да разкаже за вълнуващия си успех.

Ето историята на варненката, покорила света с уникалния си талант.

Силвия Петрова ни връща отново в дълбините на нашето детство, карайки приказките да оживяват.

Тя се казва Силвия Петрова и е участничка в конкурса на „The Cake and Bake Show“, който се проведе в Лондон в дните 6-8.10.2017г. „The Cake and Bake Show“ e eжегодно изложение за всичко ново и модерно в сферата на сладкарството и готварството. Тази година са се очаквали над 70 000 посетители.

Снимка: Нова Варна

Конкурсът е бил разделен на две разделения: за декорация на торта и декорация на мъфини. Темата  е била „The best of British“.

Снимка: Нова Варна

Варненката Силвия Петрова е художничка и като цяло сладкарството не е нейната професия, но е най-голямата й страст. Занимава се с ръчно рисувани бисквити.

Oт конкурса обаче не и позволяват да участва с бисквити, затова варненката е решила да направи мъфини, върху които да сложи бисквита.

Силвия Петрова сподели пред Нова Варна, че след близо два месеца проекти, подготовки и опитване на невъзможното, се почувствала напълно готова.

Проектът й е включвал най-добрите детски английски произведения. Мъфините излизали от стойка – книга, която също е проект на Силвия.

Снимка: Нова Варна

Емоциите и коментарите, които получила били невероятни, а когато обявяват, че нейният проект печели първото място, огромната зала избухва в аплодисменти.

С това признание доказваме още веднъж пред света, че България отново може да се гордее с духа и таланта на българи.

Снимка: Нова Варна

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов