in

Нараства броят на британците, които съжаляват за излизането на Великобритания от ЕС

Нараства броят на британците, които смятат, че гласуването за излизане на Великобритания от Европейския съю е било лоша идея. Това показва ново социологическо допитване на YouGov, цитирано от „Индипендънт“, пише news.bg.

Към момента се регистрира най-високият процент на хората, съжаляващи за резултата от референдума, който се проведе през юни 2016 г., като 47% от анкетираните заявяват, че решението в полза на развода с ЕС са било грешка, докато 42 на сто смятат, че този ход е бил правилен.

Социолозите потвърждават становището на опозиционната Лейбъристка партия, която твърди, че общественото мнение се обръща срещу Брекзит.

Допитването е установило още, че според 2/3 от гражданите преговорите по оттеглянето от Общността вървят зле. През март само 1/3 от анкетираните са виждали проблем в процеса по Брекзит.

Констатациите идват дни, след като британският премиер Тереза Май отказа да отговори на въпроса дали би гласувала „за“ Брекзит, ако се проведе още един референдум. Тогава тя каза, че ще трябва да „прецени фактите“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов