in

Гришо измести Вавринка от осмото място в световната ранглиста

Григор Димитров се изкачи с една позиция напред и измести контузения Стан Вавринка от осмото място в световната ранглиста, информира БГНЕС.

Първата ни ракета също така е шести в годишната класация и е много близо до мечтаното дебютно участие в заключителния турнир в Лондон, в който ще се съберат осемте най-добри тенисисти за сезона.

Гришо тази седмица ще вземе участие в надпреварата в Стокхолм, която спечели през 2014 г. Първи негов противник ще бъде победителят от мача между Пиер-Юг Ербер и тенисист, преминал през квалификациите.

Марин Чилич тази седмица е четвърти в ранглистата, а това е върхово постижение в кариерата му. Миналата седмица той стигна до полуфиналите в Шанхай, където бе отстранен от Рафаел Надал.

Хърватинът измества Александър Зверев от четвъртата позиция. Доминик Тийм пък се настанява на шестото място за сметка на Новак Джокович, за който сезонът приключи предсрочно.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов