in

Найджъл Кенеди след 10 години отново с концерт във Варна

Снимка: youtube

Британският цигулар Найджъл Кенеди ще изнесе oтново концерт във Варна. Шоуто е планирано за 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт емоционалният артист спазва обещанието, което даде преди 10 години пред пълната зала в Двореца на културата и спорта – да се върне отново в града, в който се влюби.

Концертът ще бъде още по-специален и поради факта, че с него ще бъде открит ХV Европейски музикален фестивал Варна.

За новата си среща с морската публика виртуозът провокатор ще дойде със свой бенд и с програма, която ще хвърли мостове между предкласиката, джаза и неговите собствени композиции.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва лесно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор Астън Вила.

Кенеди е носител на многобройни престижни музикални награди, сред които наградите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум „My World“ вече оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

От днес тръгват продажбите на билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна. Цените са от 40 до 120 лева.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов