in

Девня продължава да радва жителите си с нови съоръжения. Този път открива модерно игрище (Снимка)

Модерно игрище с възможности за упражняване на няколко вида спорт ще бъде открито съвсем скоро в квартал „Девня 1“.

Съоръжението се намира в двора на Дневния център и се вписва хармонично в градската среда, съобщиха от Пресслужбата на Община Девня.

Изкуственото полиетиленово покритие, което е положено върху пясък, позволява по дълга експлоатация на терена, на който ще може да се играе с всякакви обувки, а не само със специални, които са по-скъпи и не са по джоба на всяко семейство. Това заяви кметът Свилен Шитов, който провери на място довършителните работи на игрището.

Очаква се съоръжението да бъде оборудвано със специално осветление, което ще позволи то да се експлоатира и в тъмната част на денонощието. На него ще може да се тренира футбол, баскетбол и волейбол. Игрището е изградено от най-добрата компания в тази област – „Онтарио спорт“, насочена към проектиране, изграждане, реновиране, поддръжка и оборудване на спортни съоръжения, терени и игрища, инсталиране на спортни настилки както в България, така и по света.

Плановете на кмета са в непосредствена близост до полифункционалното игрище да се изгради и открита фитнес площадка. Двете съоръжения ще бъдат отворени за безплатно ползване от девненци и гостите на града, заяви Свилен Шитов.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов