in

Задържаха бургазлия, отмъкнал дамска чанта чрез насилие

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража Страхил Б. (на 36г.).

Той е обвинен за това, че на 14.10.2017г. в гр. Бургас, на ул. „Христо Фотев”, отнел чужди движими вещи – дамска чанта и намиращите се в нея вещи – всичко на обща стойност 456.20 (четиристотин петдесет и шест лева и двадесет стотинки) от владението на 54 – годишна бургазлийка, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, изразяваща се в издърпване на дамската чанта и с късане на дръжката, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр. чл.198 ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.”А” и б.”Б”от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Страхил Б. е извършил престъплението, в което е обвинен, съобщиха от МВР-Бургас за Нова Варна.

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си факта, че Страхил Б. е осъждан общо 37 пъти, а тежката санкция, която е предвидена в закона за настоящото престъпно деяние (от 5г. до 15г. „лишаване от свобода“) може да мотивира обвиняемия да предприеме действия, с които да избегне наказателно преследване, ако не бъде задържан.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Страхил Б. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов