in

Премиерът и Тереза Мей се разбраха за българите на Острова (Видео)

България и Обединеното кралство ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма,

Това е категоричното мнение на министър-председателите Бойко Борисов и Тереза Мей, които проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет.

Британският премиер Тереза Мей посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и приветства правителството за постигнатото, пише Nova.

Във фокуса на разговорите бе и темата за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС. „Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов посочи, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е и голямата българска диаспора в Обединеното кралство.

Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика.

За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет„, заяви Борисов.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Борисов да посети Обединеното кралство.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов