Съдят майка и син от Девня, които продават наркотици

27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на марихуана, получи наказание 2 год. лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 5000 лева.

С присъдата на Варненския окръжен съд в тежест на девненеца са и разноските по делото. Иван Т. беше подсъдим заедно с майка си по това наказателно дело, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна за Нова Варна.

По рано обаче тя сключи споразумение с Окръжната прокуратура, което съдът одобри, и получи условно наказание. Иван и майка му Ивелинка живеели на един адрес в Девня. С разпространение на наркотици се занимавали още от 2013 год. На 30 март 2016 г. свидетел по делото решил да си купи доза марихуана от дома на двамата.

27-годишният Иван отсъствал от дома си. Наркозависимият поискал да закупи доза марихуана от майката му, която му продала топче тревиста маса за 5 лева.

След покупката свидетелят бил спрян за проверка от полицейски служители. Мъжът разкрил пред проверяващите, че е закупил наркотика от дома на Ивелинка и Иван. Предприети били следствени действия в дома на майката и сина, откъдето били иззети електронна везна и наркотици. Така срещу него и майка му било образувано досъдебното производство за държане с цел разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешение и в съучастие – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Върнаха в клас над 12 000 отпаднали от училище деца

Програма за тази вечер във ФКЦ Варна