in

Електроразпределителната мрежа в Хитрино е напълно възстановена след големия взрив

Снимка: МВР

Електроразпределителната мрежа в село Хитрино е напълно възстановена след разрушенията от взрива на 10 декември 2016 г.

В подкрепа на пострадалите семейства, чиито домове бяха разрушени, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстанови за своя сметка кабелните отклонения към къщите и постави нови електромерни табла.

През последните седмици компанията инспектира отново съоръженията и ги подготви за работа в зимни условия.

От първите минути след взрива специалистите на електроразпределителната компания бяха в Хитрино и работиха съгласувано с всички организации, които участваха във възстановителните дейности.

Експерти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ тогава извършиха проверка на електрическите инсталации в засегнатите домове, за да гарантират живота и здравето на хората.

В рамките на 10 дни след инцидента екипите на дружеството ремонтираха засегнатите участъци, а в три района изградиха изцяло нова мрежа. Бяха поставени 8 нови стоманобетони стълба и монтирани близо 2000 метра проводници и изолатори.

С извършената реконструкция и рехабилитация на мрежата се гарантира по-сигурно и надеждно електрозахранване на жителите на Хитрино.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов