in ,

Руските коли ни завладяват. Лада пуска супермодел за 7 хиляди лева

В момента руския автомобилен гигант АвтоВАЗ работи върху нов проект, който е базиран на икономичния Kwid.

За тези, които не са наясно, ще допълним, че Kwid е разработка на Рено предназначена за бедния индийски пазар. Това е 0,8-литров бензинов мотор с мощност от 54 коня, пише Пик.

Адаптираната Lada ще разполага с друг мотор, както и с различно окачване, но идеята е да бъде запазена същата цена. За целта се предвижда локализирана сборка на възлите и агрегатите, които също ще се правят в Русия. Все още не е ясно кога ще бъде задвижен проекта, но е ясно, че цената ще бъде съвсем приемлива за бедните пазари. В България се очаква да бъде пусната между 7 и 10 хил.лева.

Ако всичко това се случи, то на българския пазар най-вероятно отново ще се върне доминацията на руските автомобили, пеше Фбатман.бг. За да се преодолеят някои бариери пред доверието, слухове сочат, че колата ще се предложи с 10 години фабрична гаранция.

Авто-индустрията на Русия в последните години доста се разви, благодарение на протекционистичните мерки на Путин. Сега не само руски марки, но и западни се произвеждат на руска земя.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов