in

Отложиха делото за рухналия край Варна хотел Вероника

Снимка: Радио Варна

Поради представен болничен лист до 5.11.2017 от един от обвиняемите – Пламен Н. и устно уведомление от адвокат Димитър Димитров беше отложено днешното заседание на Окръжен съд – Варна за смъртта на четирима работници, участвали в разрушаването на хотел „Вероника“.

Пламен Н. е от фирма „Бултранспорт груп“ ЕООД, подизпълнител на обекта, който бил координатор по здравословни и безопасни условията на труд и отговорник на срутилият се обект.

Делото ще продължи на 8-и ноември от 09.00 часа, съобщиха от Окръжен съд – Варна.

Междувременно е постъпила въззивна жалба до Апелативен съд – Варна от адвоката на Анита Ж., който обжалва присъдата „лишаване от свобода“ от 4 години и 6 месеца и размера на исковата молба на гражданския ищец (150 000 лв. ).

Въззивна жалба до Апелативен съд – Варна е подадена и от Петранка Д. , наследник на починалия Николай Д., в която се иска увеличаване на присъда „лишаване от свобода“, както и увеличение на размера по гражданския иск до максималния (300 000 лв.).

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов