in

Близначки от Бургас празнуват 90-годишен юбилей

Снимка: marica.bg

Снимка: marica.bg

Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова празнуват своя 90-годишен юбилей. Двете сестри са работили дълги години във важни сфери в Бургас

Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова, по баща Иванови, са сестри близначки, родени през 1927 г. в град Бургас в семейство с три дъщери. Първо започват образованието си в забавачка до 7-годишна възраст в училище „Любен Каравелов”, продължават в училище „Цар Борис” до 7-ми клас, пише marica.bg

След това Лиляна учи 2 години във френския пансион и после завършва Търговската гимназия, а Виолета първо учи в Реалната гимназия и после завършва курс за медицински сестри във Варна.

Винаги са били много силни жени, артистични, обичащи компанията на хората. Повече от 30 години са участвали в различни хорови формации в Бургас. В личен план са успели да създадат здрави семейства и да се радват на внуци и правнуци.

Казват, че любовта към песента са я наследили от майка си. Успяват да предадат това на две от внучките. Лорета Йовчева- ръководител на танцова школа „Крис” е внучка на Виолета Папазова, а Лили Бедросян- ръководител в хорова школа „Милка Стоева” е кръстена на баба си-Лиляна.

Тази година двете празнуват юбилей- 90 години. И това е повод близки и роднини да се съберат и да бъдат част от техния празник.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов