Защо и какво е довело до агресията на ученичките, сбили се във Варна

Снимка: bulgaria.utre.bg/ Илюстративна

Припомняме Ви, че момичета се биха публично във Варна. Инцидентът е станал в почивен ден в центъра на Варна. А от заснетите кадри се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици.

Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт, предава NOVA. Момичето, проявяващо агресия е от училище „Стефан Караджа”, а набитата девойка – от Музикалното училище във Варна. Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

Получих този клип в неделя с послание: „Вижте това и да видим как се справяте с агресията”. Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище – „Стефан Караджа”. Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки”, разказа началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова.

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище”, заяви Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето-насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове”, коментира Младен Владимиров, училищен психолог.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: Фейсбук

Мегз: Имам видео, което доказва, че Тото спечели Vip Brother чрез измама (Видео)

Тежка загуба за “Спартак 1918”: Падна с 1:5 от “Септември”